Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. február 15., hétfő

Adakozás

Egy pici sikerről szeretnék beszámolni. Minden évben, karácsonykor szoktam adakozni.
Meg kell jegyeznem, hogy férjemmel nem ajándékozzuk egymást ezen az ünnepen (sem), nekünk elég gyermekeink öröme.
Ez évben, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány segítségkérő levele éppen kapóra jött. Egy steril klímarendszerre gyűjtöttek. Általában, mikor az adakozásomról beszélek másoknak hitetlenkedve azt mondják, hogy ki tudja mi lesz azzal a pénzzel. Hát most örömmel jelentem, hogy a szervezet, egy köszönő levél mellett, elküldte az újságcikk másolatát, ahol átadják azt a 20 millió forintos adományt a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójának, amelyet cégek és magánszemélyek gyűjtöttek össze.
Persze üröm az örömben, hogy egyáltalán vannak beteg gyerekek, ezért még fontosabbnak tartom környeztünk védelmét. Sajnálatos az is, hogy sok szervezet teljesen a magánszféra jótékonykodására van utalva, annak ellenére, hogy feladataik, célkitűzésük akár állami is lehetne.
Egy másik támogatási akcióm a wwf által bonyolított örökbefogadás volt, melynek nyilatkozatát , és a velejáró két plüssállatot láthatjátok a képen. Két gyermekem nevében két állatot, egy jegesmedvét és egy pandamacit választottunk. Amikor válogattunk a megmentendő állatok között, kérdésemre, hogy melyik állatot "mentsük meg", öt éves kisfiam azt mondta. "Anya, hát mindent!"
Nos, ez a pénzösszeg nem csak egy támogatás, hanem ez egy szellemi tőke is. Ez az a befektetés, amely azonnal megtérül és pénzben nem is mérhető a kamata. Ezzel gyermekeink megtanulnak egy értékrendet, hiszen sok másra is költhettük volna ezt az összeget. Fiam válaszát hallva pedig nagyon is azt gondolom, hogy a nevelés itt kezdődik. Számára már természetes lesz a környezet védelme.
Persze a pénz nem minden, sőt! A wwf honlapján a cselekedj menü alatt lehet jelentkezni gyakorlatra, szervezési, illetve terepmunkákra. Van lehetőség csatlakozni különböző túrákra is. Sajnos a pici fiunk miatt ezekre még nem tudunk menni, de már nagyon várom, hogy eljöjjön az idő, amikor igen.
Természetesen sok más szervezethez, akcióhoz lehet csatlakozni. Vannak szemétgyűjtési, virágültetési akciók, futás és biciklis felvonulás.
Tehát, választék bőven akad, ha valaki rászánja magát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése