Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. január 12., kedd

Szilvi Öko hírlevele - tárolás


Mert rend a lelke mindennek...

A téma talán még aktuálisabb, így karácsonyt követően, hiszen újabb játékok, kozmetikumok, ruhák és még ki tudja mi minden került a fa alá, gyarapítva az eddigieket.
Nos, én akkor szoktam kiakadni, mikor a szekrényből, polcról egy valamit levéve három másik esik ki. Na ilyenkor kezd el forogni az agy, hogy mit is kellene csinálni ezzel a rendetlenséggel.

Tudom, az áruházak ontják a szebbnél-szebb dobozokat, kosárkákat, dobozokat, amelyeknek az ára nem éppen pénztárca kímélő. Ennél sokkal olcsóbb és egyszerűbb módja is van a rendrakásnak.
Én például felhasználom a kiwi-s dobozokat, melyeket csak ki kell mosni és szupi kis játékszortírozót lehet belőle csinálni, például ha négyet szigetelőszalaggal összeragasztunk. A disign kialakításának pedig csak a fantáziánk szabhat határt. Matricázás, öntapadós fólia, stb., stb. A fagyis dobozok és bödönök is nagyszerűen hasznosíthatóak.

Az ékszereknek legjobb a kiüresedett bonbonos dobozka, melyben most nem finomságok, hanem szépségek fognak csücsülni:)
Fiam legóinak egy óriás festékesdoboz ad otthont, de az Unicum-os üvegben sem itóka van:)
A fürdőszobában papír dobozoktól, karácsonyra kapott díszkosárkáktól a műanyag dobozig minden megtalálható.

A hűtő nagy fakkjának rendszerezésére is a műanyag dobozok használhatók ki jól.
Hogy a sapka és kesztyű halmok se a fejünkre dőljenek két cipős doboz lett rendszeresítve, nyáron a napszemüvegek, naptejek kukucskálnak belőle.
Ezek még nem lettek cicomázva, da ami késik, nem múlik...
Jaaa és nagyobb gyerekekkel a díszítés jó kis kreatív elfoglaltság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése