Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. január 12., kedd

Zeitgeist/Korszellem



A jövő bizonyára mindenkit foglalkoztat. Az én aranyos, kedvenc férjemet is, aki az elmúlt hónapok, sőt évek eseményeit követve, velem együtt egyre jobban aggódik, hogy gyermekeinek lesz e egyáltalán élhető jövője. Ő találta a most ajánlott filmet.A filmet az alábbi oldalon megtalálhatjátok.
http://thezeitgeistmovement.hu/

Összegzés a filmről

Zökkenőmentes társadalmi változás csak akkor jöhet létre, ha két fontos tényező találkozik. Először is, az emberi értékrendszer, amely a hiedelmeinket tartalmazza, tanulás és alapos önelemzés révén felülvizsgálatra szorul. Másodszor, a megújult értékrendszerünknek támogatnia kell a minket körülvevő környezetet. Az emberi viselkedést az egyén értékrendszere és környezete közti kölcsönhatás határozza meg.

Például, a mi kultúránkban az "etika" valójában rang kérdése. A mi társadalmi rendszerünk a versenyt és az önérdeket jutalmazza. Ez a hozzáállás nem csak abnormális viselkedéshez vezet, hanem egyenesen megteremti azt. A KORRUPCIÓ a norma, és a legtöbb ember nem vesz róla tudomást, mert a társadalom támogatja és jogosnak véli.

A dolgokat eképpen értelmezve, arra a téves következtetésre jutunk, hogy vannak emberek akiket "korrupt"-nak ítélünk, míg mindenki más "jó". Ez az ősrégi "mi és ők" világkép, amelynek nincs tapasztalati (empirikus) alapja.

Manapság sok ember emleget egy "Új Világrend"-et, "New Wold Order"-t, miszerint van egy elit csoport, akik már régóta próbálják a világuralmat megszerezni, és sokféleképpen manipulálják a társadalmunkat, céljaik elérése érdekében.

Természetesen ez bizonyos fokig igaz.

A figyelmünket az kerüli el, hogy ez a "csoport" egyáltalán nem egy "csoport". Ez egy tendencia.

Ha kiiktatnánk minden embert, akik a világ irányításával vannak elfoglalva, egyszerűen csak idő kérdése lenne, hogy mikor lépne helyükre egy másik csoport ugyanezekért a célokért küzdve. Ezért nem az egyes emberek vagy csoportok okozzák a problémát. Hanem tulajdonképpen azok a kondíciók, amiket az egyén megszokott és betanult magának. Természetesen sokan vitatják ez a nézőpontot, egy valóságtól elszakadt elképzeléssel megtámogatva, miszerint az "emberi természet" az, ami a versengést okozza, mivel uralkodásra vágyik. Ezt a tények nem támasztják alá. A valóságban, mi majdnem tiszta lappal születünk és a környezetünk alakítja ki, hogy kik vagyunk és hogyan viselkedünk.

Ezért, ha IGAZI változást akarunk, akkor kevesebb időt kell töltenünk beteg társadalmi rendszerünk termékei ellen harcolva és többet a probléma gyökerének a megváltoztatására tett kísérletekkel. Bár eképpen gondolkodni nehéz lehet és reménytelennek tűnhet, de ez az egyetlen módja annak, hogy jobbá tegyük világunkat.

Megpróbálhatjuk a hűtő alól előbújó hangyákat agyontaposni, de mindaddig jönni fognak, míg az ételmaradékot el nem távolítjuk.

Forrás: http://thezeitgeistmovement.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése