Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. január 18., hétfő

Érdekes kartondobozok

A múltkor már írtam, hogy a gyerekek számára mennyire érdekes tud lenni, ha dolgoknak más funkciót adunk. Mivel egy idő után minden játék unalmas lesz, férjemmel azt gondoltuk ki, mi lenne ha új dolgokat vonnánk be a játékba. Ezek cipős és nagyobb karton dobozok voltak. Nagyobbik fiam (4 és fél éves) teljesen fellelkesedett és minden más játékot (például bástyáknak pezsgős dugót) is felhasználtunk építőanyagnak. A képeket itt láthatjátok.
Aztán került két nagyobb kartondoboz, melyeket szájukkal egymás felé fordítottunk és ebből lett egy képzeletbeli autó. Rá is rajzoltuk a kormányt és műszereket. (Erről sajnos nincs kép). Néha mindkét gyerek beült vezetőnek, vagy az egyik utasnak, vagy nekiálltak be- és kirakodni a bontatlan pelenkás és törlőkendős csomagokat és játékokat. Úgy dolgoztak, hogy öröm volt nézni ahogy egészen belemelegedtek!
A kartonautó egy hónapig bírta, meg én is a leszűkült helyet, de addig is minden este jó időre lefoglalta őket.
Vehettünk volna jó drágán kész házikót, volt ugrálóvárunk, mely sajnos előbb-utóbb kilyukadt. A dobozokat viszont nem sajnáltuk, hiszen nem kerültek semmibe és aztán pedig elvittük a papírgyűjtőbe, ezzel újrahasznosítva őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése