Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. november 18., csütörtök

Teával a nátha ellen

Már szinte el is felejtettem, hogy a szokásos kakukkfű, bazsalikom mellett a hagyma teát is nagyon jól lehet alkalmazni köhögés ellen. Én a tiszta, belsőbb héjak mellett az egész hagymát negyedre vágom és úgy főzöm, aztán citrom és méz és a gyerekek nem is érzik, hogy hagyma tea, mert persze az ellen lelkesen tiltakoznának.
Nagyobbik fiamnak készítettem és a vitaminokkal karöltve elég jól megszüntette a tünetet. Csak sajnos az óvoda egy állandó fertőzési lehetőség, így amint újra ment, megint kezdődött előröl, szóval lehet készíteni és továbbra is inni a finom és egészséges teákat!

Még egy ötlet, amelyet megosztanék, hogy amikor a csipkét a langyos teában kiáztattuk meg is ehetjük, hiszen biztos még marad benne egy kis C-vitamin és így teljesen felhasználhatjuk.

Ezen az oldalon jó leírások vannak a teákról és hatásukról, mi mindegyiket használjuk.
http://teaunnep.hu/teaval-a-natha-ellen.html
Teával a nátha ellen

Ebben a zord téli időjárásban, gyakrabban leszünk betegek, főleg náthásak, mint az év más szakában, de az átmeneti enyhülés sem segít, mert az meg az influenzának kedvez. Ilyenkor (is) jól jön egy pohár tea, ami segít a betegségek megelőzésben, vagy a már kialakult betegség legyűrésében, de a betegség utáni lábadozás időszakában is. Nézzünk is mindjárt körbe, hogy mely teákra számíthatunk ilyenkor.

bodza tea

csipkebogyó tea

kamilla tea

hársfa tea

borsmenta tea

citromfű tea

kasvirág (Echinacea) tea

zöld tea

mate tea

lapacho tea

rooibos tea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése