Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. május 14., péntek

Szilvi öko hírlevele - több téma

Az ekcémával kapcsolatosan (és ez nem csak ekcémát érint, hanem egyéb allergiás, autoimmun betegségeket is) az a megjegyzésem az antalvali.com alapján (lásd korábbi ajánló), hogy valóban nem is gyógyítgatni kell a tüneteket, hanem sokkal hatásosabb a megelőzés. Bár találtam pár elég hatásos módszert a probléma kezelésére, mit sem érnek, ha újra és újra jelentkeznek, amiatt, hogy olyan anyagokat használunk mindennapjainkban, amelyek ezeket újra előhozzák. Szerencsére most ezt is tanulgatom és kezdek ráébredni, hogy mi minden felesleges a háztartásomban. És csodák csodája - valahol minden területen ott lyukadok ki, hogy vissza a természethez!

Miután mostanában a kozmetikumokkal foglalkoztam egy kicsit megint visszafordultam étkeink felé. Férjem megint begyűjtött egy jó kis könyvet "Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén" címűt. Ha valaki egy kis segítséget keres, hogy jobban megértse mai ételeink összetevőit, mindenképpen segítségére válik a könyv elolvasása. Van benne egy E-szám lista, a feltételezett hatásokkal, de bepillantást enged az élelmiszeripar "kulisszái mögé", szó esik "élelmiszereink kozmetikumai"-ról, illetve részletesen a "befolyásolás mesterei"-ről, mint például az aromák, színezékek, tartósítószerek, és így tovább.Ennek alapján már megint akadt feladat, beszerezni a most használtnál (nátrium-benzoát) némileg jobb tartósítószert, illetve zselésítő anyagot, és megint arra kell rájönni, hogy a mértékletesség az élet minden területén megfogadandó tanács és ez alól az evés sem kivétel:)
Még egy hozzáfűznivaló a természetes édesítőkhöz a könyv alapján, hogy ezek nem telítenek el , nem késztet magas inzulintermelésre (ugye pont ez a lényeg) ezzel szemben az ember szervezete mégis arra készül, hogy most egy energialöketet kap. Így aztán hiába hosszabb esetleg a felszívódás, az éhségérzet, vagy nassolni vágyás megmaradhat. Persze, ha ennek tudatában vagyunk, saját magunkra is könnyebb figyelni, nehogy beleessünk ebbe a csapdába.

Utolsó gondolatnak az jutott megint eszembe, hogy mennyire igaz, a mondás, hogy "Jó pap, holtig tanul". Az ugye természetes, hogy gyermekeink az iskolákban megtanulják a számokat, a biológiát, anyanyelvünket és folytathatnám a sort. De lassan bele kellene venni a tananyagba azt a sok mindent, amelyet mi most felnőtt fejjel próbálunk megérteni, és amely legalább annyira alapvető tudás, ahhoz, hogy megértsük mai világunk, egészségünk, életmódunk, "fejlődésünk" rejtelmeit.

Látszik, hogy esős az idő, mert nem érek rá annyit kertezni és így megint van idő írni!:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése