Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. május 5., szerda

Harc az egész világgal szemben?!

Elgondolkodtam a minap és összegyűjtöttem magamban, hogy mai világunkban milyen veszélyek fenyegetnek, mire kellene odafigyelnünk. Ezek a kérdések szinte az egész életünket átfogják:
  • ártalmas -e a csapból folyó ivóvíz
  • egészségesek -e ételeink - permetezés, E-számok, génmanipuláció, állatok injekciózása
  • mérgezőek -e a kozmetikumaik, mindennapi használati szereink
  • betegebbek leszünk -e a gyógyszerektől
  • hogyan minimalizálhatjuk a környezetszennyezést
  • melyek azok az információk, melyet nem osztanak meg velünk, sőt eltitkolnak, vagy megpróbálnak vele minket félrevezetni
Mennyi mindenre használhatnánk azt az energiát, amelyet arra fordítunk, hogy mindezeket a dolgokat figyeljük, próbáljuk kikerülni, ami ellen úgy érezzük, meg kell küzdenünk.
Jó az internet , jó hogy vannak társak ötletekkel, jó hogy vannak, akik könyvekben is megírják az igazságot, filmeket készítenek róla - mégis nehéz így élni., amellett, hogy korunkban minden megvan mi szem-szájnak ingere. Hiába, a kényelemnek is megvan az ára!
Most legalább úgy érzem magamat, mint egy római hadvezér, mert annyi minden ellen fel kell vértezni magamat. Akár egy harcos katonának, akinek jól kell megválasztania eszközeit a csata megnyeréséhez.Ez az ellenség azonban még alattomosabban támad és így sokan észre sem veszik, hogy milyen veszély leselkedik rájuk.
Felvértezni magunkat pedig sok odafigyeléssel és a hasznos tudás megszerzésével tudjuk.
Remélem ehhez segítséget nyújt ez az oldal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése