Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. március 23., kedd

Napozószerek kiválasztása

Itt a tavasz és a gyerekekkel együtt egyre többet vagyunk a napon, amit nagyon élvezünk. Azonban, miután háztartásom más féltekén már környezetbarát és emberbarát anyagokat használok, felül kellett vizsgálnom azokat a napozásra használt szereinket, amelyeket eddig alkalmaztunk.
Ezt az antalvali.com segítségével tettem, amely oldalról itt található egy link a témában. Már meg sem lepődtem azon, hogy azonnal ki kellett dobnom két naptejet, köztük az egyik gyereknaptej volt, mivel olyan veszélyes anyag volt benne, amely Vali 10 legveszélyesebb anyaga között fel van sorolva. (ld. korábbi bejegyzés az antalvali.com-ról)
Az egészséges barnaság titka, avagy hogyan és mivel napozzunk?

A témában megint említést kell tennem Szendi Gábor Paleolit táplálkozás könyvéről (ld. könyvajánló), amelyben szintén nagyon érdekes adatok vannak arról, hogy mi is okozza a melanomát. Ugyanis több vizsgálatot idéz a szerző, amely pont a jelenlegi hiedelmek ellenkezőjét bizonyítják, vagyis, hogy a nap (és a D vitamin)hiánya okozza a rákos elváltozásokat. Persze teljes és érthetőbb magyarázatot a könyv erre vonatkozó fejezete adja.

Azt hiszem mindenkinek érdemes erre is gondolni, hiszen bőrünk nagyon fontos testünk védelmi rendszerében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése