Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. március 10., szerda

Mérgező növények - jó tudni!

Így tavasszal és főleg ahol gyerekek is vannak fontos lehet tudni, hogy mely növények jelenthetnek veszélyt.
Csak azért, hogy a gyereknevelésben és saját védelmünkben is tudatosak legyünk, ne csak környezetünk védelmében:)

Ami még szerintem fontos:
"Természetesen a mérgező növények általában hatóanyag tartalmuk miatt halálosan mérgezőek. Nem érintésre, hanem szájon át, a gyomorban veszélyesek. Ezeket a hatóanyagokat megfelelően adagolva, és szigorú körülmények között a gyógyszeripar orvosságként használja fel sok esetben. De nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a gyerekek sok dolgot tesznek, amire nem is gondolnánk. Így szükséges odafigyelni arra, hogy milyen környezetben játszanak. "

Ezeken a linkeken egy elég részletes lista található, amely a mérgezés veszélyességének fokát és a növény veszélyes részeit is leírja. Az elsőn, a virágok nevére kattintva kép is megnézhető, a második link több szobanövényt tartalmaz.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése