Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Az internet világok egész tárát nyithatja meg előttünk, olyan emberek, gondolatok és információk megismerését, amelyekkel enélkül talán sohasem találkoznánk. Az információ pedig hatalom, annak jó célokra történő felhasználására törekszem ezen blogban is. Az én világom is folyamatosan alakul, de alapvetően olyan értékek felismerését, megóvását tűztem ki célul, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, illetve ezeket az információkat keresem másoknál is.

2010. június 18., péntek

Oltások - átverések?

Az alábbi cikkek megint elgondolkodtattak az oltások szerepéről, fontosságáról vagy nem fontosságáról.

http://www.natursziget.com/egeszseg/20090511-a-hpv-oltas-sulyos-mellekhatasai
http://www.natursziget.com/egeszseg/20100608-az-igazsag-a-gardasilrol
http://www.natursziget.com/egeszseg/20080626-a-hpv-oltas-folosleges-a-zold-tea-segit

Először a H1N1 oltással kapcsolatban kerültem abba a helyzetbe, hogy komolyan utánanézzek az oltásoknak. Akkor, hosszas információkeresés és elemzés után arra az eredményre jutottunk, hogy nem oltatjuk magunkat és a gyerekeket pedig főleg nem. Mellé kerestünk más megoldást szervezetünk erősítésére és a megoldás a D vitamin és multivitamin, emelt C-vitamin adag lett, amelyet Szendi Gábor, általam többször idézett, Paleolit táplálkozás könyvének ötlete és ajánlása alapján kezdtünk alkalmazni és mondhatom, hogy nagyon bevált.
Azóta a gyerekek, ha betegek is voltak az 1-2 hét helyett 1-2 nap volt a lefolyás. Nekem már nincs mandulám a sok tüszös gyulladás miatt, de azóta is kísérnek a torokgyulladások, amelyekre az egyetlen orvosi megoldás az antibiotikum volt, amelynek persze több káros mellékhatását meg is éreztem. Amióta ezt az egyszerű kúrát alkalmazom nem jártam orvosnál.
Ehhez csak annyit, hogy D-vitamint recept nélkül nem lehet kapni, mi külföldről szerezzük be, mert persze ha lehetne sok gyógyszerre nem is lenne szükség, csökkentve a gyógyszergyártók profitját.
Persze nyáron a napozással, ha nem kenjük magunkat és nem az égető napon vagyunk fél óra alatt megszerezhetjük a napi beveendő D vitamin adag többszörösét és így pótlásra nincs szükség. De ugye ez nem is a betegségek időszaka, pont emiatt.

Ezek után megdöbbentő, vagy már nem is az, hogy most erről az oltásról is ezt találtam az egyik fenti cikkben.

"A HPV elleni védőoltásról kezdettől fogva megoszlik az orvosok véleménye. Az oltóanyagot állítólag sosem tesztelték gyerekeken, és nem végeztek vizsgálatot arra vonatkozóan sem, hogy milyen mértékben csökkenti a méhnyakrák előfordulási arányát. Mellékhatásai azonban vannak..."

Szóval az oltás akkor most védő vagy egyenesen ártó?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése