Most kiemelten Hajnal kedvéért írok egy-két bejegyzést, mely szerintem Neki tetszeni fog. Elárulom, hogy az ő blogjának mintájára alkottam meg az enyémet, mert az övébe botlottam bele először és jól megszerkesztettnek találtam.
Ha nem lenne ötletem a főzés terén hozzá bármikor nyugodtan fordulhatok.
Bár a főzéssel én úgy vagyok, hogy leginkább akkor hoz lázba, ha valamilyen újdonsággal kísérletezek, vagy ha a nagy rohanásom ellenére valami éppen jól sikerül.
Amikor viszont valami más kezd lázba hozni, akkor a főzés csak egy kényszerűség, de hát sajnos korgó hassal még gondolkodni sem lehet:))
Így most csak egy kis ötletbörze a köretek, saláták, levesbetétek alapanyagaihoz:
csicseriborsó - salátába, levesbetét, fasírtalap,pástétom
vörös lencse - saláta, pástétom
hajdina - köret
köles - köret (kölesgolyó, rizsgolyó levesbetét is lehet)
kölespehely, zabpehely - műzli, fasírozott, pékárú
zapkorpa - sütik, tejbegríz
amarant - köret
puffasztott amarant - panírozás, saláta, levesbetét
Ezek az alapanyagok nem csak változatosságot jelentenek, hanem egészségesebbek is, mint ugyanezekre a célokra használt társaik. Főleg, ha valaki a Paleolit étrendet (lásd könyvajánló) próbálja követni, mint én.
Recepteket nem írok, mert azt biztos rengeteget találtok, de az nem biztos, hogy eszünkbe jut ezeknek az ételeknek a felhasználása.
Mindenkinek jó kísérletezgetést!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése