Körtefánkon általában minden évben annyi körte terem, hogy nem tudunk mit kezdeni vele. A kompót mellett aztán ez évben lett lekvár, jövőre pedig az aszalás kipróbálása lesz a feladat:)
A lekvárhoz tavaly találtam ezt a jó kis receptet:
3 kg körte (héjastul)
1/2 liter muskotály vagy más bor (én saját száraz bort használtam)
kb 70 dkg cukor (nálam ez 50 dkg lett)
4-5 szem szegfűszeg
1 kiskanál őrölt fahéj
1 citrom vastagon felkarikázva (magot benne lehet hagyni, mert sűrít, de főzés után a maradék citromot ki kell venni)
A héjas körtét fel kell szeletelni és puhulásig főzni a többi összetevővel, aztán a citromot, szegfűszeget kivenni, botmixerrel összeturmixolni, vissza a fazékba, hogy megint felforrjon és lehet az üvegbe tölteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése