Ez egy kedvenc receptem, tavaly csináltam először és rögtön dupla adagot, mert így is hamar elfogy:)
Én egy közepén lyukas, 25 cm átmérőjű kuglóf formában szoktam sütni.
Az eredeti recept mellé írtam zárójelben egy paleosított (ld. korábbi paleolit táplálkozás) változatot.
2 tojás
1 dl olaj, oliva csak akkor, ha nem extra szűz
0,75 dl tej (víz)
2 citrom reszelt héja
6,5 dkg cukor (nyírfacukor, vagy sztívia)
18,5 dkg liszt (zabkorpa és/vagy kölesliszt - kölespehelyből szoktam darálni)
1 cs sütőpor
2 púpos ek egész mák
4 közepes, kevésbé lédús körte (szerintem más gyümivel is ki lehet próbálni: nem túlérett szilva, barack)
Citrommáz
6 dk porcukor (nyírfacukor, vagy sztívia)
4 tk frissen facsart citromlé ( nálam ez több is szokott lenni)
A kapcsos formát kivajazni, lisztezni. Tojást olajjal, tejjel és citromhéjjal kissé habosra verni. Aztán hozzá a többi száraz összetevőt. A körtét meghámozni, kis kockára vágni és a tésztához keverni. 180C-on 40 percig sütni.
A mázhoz a cukrot a citromlével elkeverni és a kihűlt tésztára önteni.
2010. augusztus 31., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése