Kézműves
- Hétvégén betegek voltunk, így a benti só-liszt gyurmázást választottam. A díszítéshez magvakat használtunk: lencsét, sárgaborsót, szotyit. Itt láthatóak a készítmények: madárka, halacska, madáretető rúd. (só-liszt gyurma: 20 dkg liszt, 20 dkg só, 125 ml víz, 2 ek olaj, hűtőben, zacskóban sokáig eláll)
- Tavaly hópelyheket vágtunk ki sablonból, amelyet az ablakra lehet ragasztani.
- Nyakláncot lehet fűzni száraz tésztából. Ilyenkor pedig ha felfűztük, akár több sorban is és kis koszorút csinálunk belőle lefújhatjuk ezüst vagy arany festékkel, kiváló karácsonyfadísz.
- Egy régi újságból való a pattogatott kukorica felfűzése, vagy egy hungarocel gömbre (vagy más formára) egyenként gombostűvel fel is tűzdelhetjük. Ezt is lehet befújni is, de simán is nagyon szép.
- hungarocelt ezüst fóliával bevonunk és beleszúrhatjuk a szegfűszeget és gombostűvel fahéjdarabkákat is
- WC- papír tekercsből, mikor lefogyott róla a papír színes papírból lehet csinálni Mikulást, angyalkát és bármi mást csak ragasztó és színes papír, meg egy kis ötlet kell hozzá. Igaz, Sanya inkább egy űrhajót készített belőle:)
Aztán új receptként készítettünk Sanyával egy Stahl féle gyömbéres sütit, amelybe az ő újításával belekerült némi franciadrazsé.
Persze nálam köles- és zabpehelyből készült, amelyeknek a fele adagját lisztté őröltem, cukor helyett nyírfacukrot használtam, szerintem kicsit kevesebb vaj is elég lett volna így bele.
Ügyeskedésből és energiatakarékosságból a vajat az előmelegített sütőben olvasztottam fel egy kerámiatálban és a süti végén ebben a kerámiatálban melegítettem fel (szintén a sütőben a mosogatáshoz) való vizet.
Ha még lesz erőnk akkor megint nekilátunk a mézeskalács készítésnek is:) Azt is nagyon élvezik!
Karácsonyra mindig egy gyümölcsös kuglófot készítek, mert ez Sanya kedvence, meg az enyém is:))) Legközelebb leírom a receptet!
Persze nálam köles- és zabpehelyből készült, amelyeknek a fele adagját lisztté őröltem, cukor helyett nyírfacukrot használtam, szerintem kicsit kevesebb vaj is elég lett volna így bele.
Ügyeskedésből és energiatakarékosságból a vajat az előmelegített sütőben olvasztottam fel egy kerámiatálban és a süti végén ebben a kerámiatálban melegítettem fel (szintén a sütőben a mosogatáshoz) való vizet.
Ha még lesz erőnk akkor megint nekilátunk a mézeskalács készítésnek is:) Azt is nagyon élvezik!
Karácsonyra mindig egy gyümölcsös kuglófot készítek, mert ez Sanya kedvence, meg az enyém is:))) Legközelebb leírom a receptet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése